Käsintehdyt päiväpeitot

Käsintehdyt päiväpeitot

HUOMIO! Päiväpeittomme ovat tällä hetkellä lopussa. Tämä johtuu pandemian aiheuttamasta tilanteesta; käsityöläiset eivät pääse töihin. Toivottavasti tilanne normalisoituu ja pääsemme taas teettämään näitä rakastettuja peittoja.

Intialaiset päiväpeittomme on valmistettu meille tilauksesta. Niiden kokoa on pidennetty ja ne on tehty yhdestä kappaleesta, ettei päiväpeiton keskelle tule häiritsevää saumaa. Puuvillavanua on reilusti ja tikkaukset ovat tiheitä ja painotyö on huollellista – tämän kaikki vaatikin omakohtaisen käynnin Rajasthanissa Jaipurissa!

Peittojen valmistaminen on perinteisesti ollut miesten työtä ja taito on periytynyt isältä pojalle. Emme ole löytäneet naisia, jotka tekisivät tätä työtä. Peittojen valmistus on käsityötä alusta loppuun, alkaen leimasimien teosta ja luonnonväreillä värjäämisestä.

Osa peitoistamme on painettu leimasimille (block print), jotka valmistetaan puuhun kaivertamalla.

Meillä on myös valikoimassamme Dabu print tekniikalla valmistettuja peittoja, joissa savella estetään värin pääsy joka paikkaan kankaalla ja näin saadaan aikaiseksi kauniita kuvioita. Dabu print tekniikka on kehitetty Bakrun kylässä. Pohjois-Intia ja Rajasthan onkin ainoa paikka, jossa näitä peittoja valmistetaan.

Kuvassa olemme tutustumassa peittojen valmistamiseen Intiassa Jaipurissa.

 


OUTLET

Tutustu myös tarjoustuotteisiimme!