Ale!

Mithila Art taide

30,00 

Mithila Art taide on vuosituhansia vanha perinne, jolla naiset  kuvaavat elämäänsä. Meillä myynnissä oleva taide on Sarita ja Laxman Mandalin käsialaa. Maalausten koko on n 40cmx50cm ja niihin löytyy helposti valmiita kehyksiä. Nämä ovat alkuperäisiä maalauksia eivät julisteita maalauksista otetuista kuvista.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Taiteen avulla myös kirjoitustaidottomat naiset pääsevät kuvaamaan elämäänsä ja sen tapahtumia; synnytyksiä, avioliittoa, kalastusta jne. Muinainen Mithilan valtakunta, joka käsitti nykyisen Intian pohjoisen Biherin sekä Nepalin kaakkoisosan on täynnä Mithilan historiaa. Janakpur on Mithaila taiteen keskus, jossa koulutetaan naisia tähän taiteeseen ja ylläpidetään perinnettä.

Aikaisemmin naiset maalasivat savimajojensa seiniin taidetta festivaalien aikaan. Monsuunisateet pesivät taiteen pois ja naiset pääsivät tekemään uusia maalauksia. Nyt he maalaavat itsetehdylle paperille ja kanvaasille.

Myyn taidetta näin edullisesti koska tahdon tukea nepalilaisia naistaiteilijoita ja tilata heiltä pian lisää maalauksia.

Lisätiedot

Numero

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

OUTLET

Tutustu myös tarjoustuotteisiimme!