Kierrätystuotteet

Kierrätystuotteet

Sarangi on Nepalissa toimiva nepalilais-australialainen, voittoa tavoittelematon sosiaalinen yritysyhteistyö ja se toimii yhteistyössä yritysten ja järjestöjen kanssa tarjoten koulutusta ja työllistymismahdollisuuksia syrjäytyneille ja haavoittuville ihmisryhmille kuten alempiin kasteihin kuuluville, yksinhuoltajaäideille, leskille ja ihmiskaupan uhreille.

Olemme mukana Sarangin projektissa jossa kierrätetyistä muovipulloista valmistetaan kangasta (PET-polyester). Kankaalle painetaan perinteistä nepalilaista Mithila art- taidetta ja kankaasta valmistetaan kestäviä ostoskasseja vaihtoehtona muovikasseille. Kasseihin painettava design valmistetaan Relative Nepal järjestön toimesta. Tämä järjestö  kouluttaa ja työllistää naisia pyrkien säilyttämään perinteistä nepalilaista Mithila art- taidemuotoa.

Sarangin ostoskassiprojekti tarjoaa ompelukoulutusta ja sen myötä työllistymismahdollisuuksia sekä Relative Nepal että Shakti Samuha järjestöille, joiden toimesta ostoskassit valmistetaan. Uutuutena ovat Australian Aboriginaalinaisten maalaukset Sarangiostoskasseissa ja tavoitteenamme onkin tuoda jatkossakin esiin vähemmstöryhmien naisten taidetta näissä ainutlaatuisissa kestokasseissa, joissa toteutuu  kolme Babadumille ensiarvoiden tärkeää asiaa: kierrätys, naisten voimaannuttaminen ja taide!

Shakti samuha on ensimmäinen ja ainoa maailmassa ihmiskaupan uhrien itsensä perustama ja hallinnoima järjestö. Sen on perustanut 15 vuonna 1996 Mumbain punaisten lyhtyjen alueelle suoritetussa poliisiratsiassa bordelleista vapautettua Nepalilaista tyttöä. Shakti samuha pyrkii vahvistamaan ihmiskaupan uhreiksi joutuneiden sekä riskiryhmään kuuluvien naisten ja tyttöjen sosiaalista asemaa mm tiedottamalla, kouluttamalla, antamalla oikeusapua ja järjestämällä kuntouttavaa toimintaa ja koulutusta. Heillä on Kathmandussa 3 turvakotia uhreille. Järjestö toimii ihmiskauppaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan yhteistyössä paikallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa. Perustajajäsen Sunita Danuwarille on myönnetty mm Aasian Nobelin rauhanpalkinto sekä lukuisia muita tunnustuksia työstä ihmiskauppaa vastaan.

Me Babadumin naiset koemme erityisen tärkeäksi tyttöjen ja naisten sosiaalisen aseman parantamisen. Uskomme tietoisuuden lisäämisen voimaan myös täällä omassa ympäristössämme sekä naisten väliseen globaaliin solidaarisuuteen. Vierailu Shakti samuhan tiloihin ja heidän toimintaansa tutustuminen oli varmasti yksi vaikuttavimmista ja pysäyttävimmistä tapahtumista edellisellä Nepalin reissullamme. Tiedämme tämän yhteistyön tuovan valikoimaamme oikeasti hyvää tekeviä ja tekijöitään voimaannuttavia tuotteita. Asiakkaidemme avulle pystymme näin tukemaan kaukaisia kanssasiskojamme ja tuomaan kipeästi kaivattuja varoja tärkeän ja merkityksellisen toiminnan ylläpitämiseen.

 

 

 

 

 


OUTLET

Tutustu myös tarjoustuotteisiimme!