Naisten yhteisöt

Naisten yhteisöt

Kansalaisjärjestö Together for Nepal on perustettu vuonna 2015 , välittömästi maanjäristyksen jälkeen tukemaan ja nostamaan jaloilleen maanjäristyksen uhreja. Sen alaisuudessa toimiva pieni Creative Weaving Center kouluttaa ja työllistää maanjäristyksen uhreiksi jääneitä naisia käsityöläisen ammattiin. Kouluttajana toimii 27-vuotias Sita Limbu ja keskus toivoo pystyvänsä laajentamaan toimintaansa ja tarjoamaan elintärkeää koulutusta yhä useammalle.

Naiset kutovat mm erilaisia huiveja ja peittoja laadukkaista luonnonmateriaaleista kuten puuvilla, bambu, banaanikuitu, kashmir ja villa. Lisäksi he valmistavat perinteistä nepalilaista dhakakangasta, josta voidaan ommella mm mitä upeimpia vaatteita. Babadumilla on kunnia olla heidän ensimmänen länsimainen asiakas.

Vierailimme Creative Weaving Centerissä jälleen elokuussa 2019. Suunnitelmissamme on käynnistää luonnonmateriaaleista valmistettujen torkkupeittojen tuotanto heti kun he saavat sähköiset kangaspuut. Samoin kehittelemme malleja, joilla voisimme saada upeat dhakakankaat käyttöön. Tällä hetkellä valikoimassamme on heiltä joogapeittoja ja kaulahuiveja.

Local Womens handicraft on pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneitamme Nepalissa. He työllistävät hyvin heikoista oloista kotoisin olevia naisia; vammautuneita, väkivaltaista aviomiestä pakoon lähteneitä jne. Heidän työyhteisönsä sijaitsee Kathmandun ulkopuolella ja siellä valmistetaan kierrätysmateriaaleista ja esim hampusta tehtyjä tuotteita; kasseja, joogamattoja, läppärilaukkuja, huiveja jne.


OUTLET

Tutustu myös tarjoustuotteisiimme!