Tuotteidemme tekijät

Tuotteidemme tekijät

Vastuullisuus ja tuotantoketjun läpinäkyvyys ovat keskeisiä arvoja valitessamme yhteistyökumppaneita. Koska haluamme olla varmoja tuotteidemme alkuperästä tutustumme henkilökohtaisesti yhteistyökumppaneidemme toimintaan, tuotteiden valmistusprosessiin ja pyrimme  selvittämään myös tuotteissa käytettävien materiaalien aitouden.

Yhteistyökuppaneita valitessamme kiinnitämme huomiota positiivisiin taloudellisiin, ekologisiin ja sosiaalisiin vaikutuksiin. Työllistämällä pystymme parantamaan heikoimmassa asemassa olevien, erityisesti naisten yhteiskunnallista asemaa. Me uskomme että kouluttamalla ja työllistämällä naisia pystymme vaikuttamaan myös heidän perheidensä hyvinvointiin ja sitä kautta koko yhteiskuntaan.

Babadumin yhteistyökumppaneiksi on valikoitunut perheyrityksiä, yksityishenkilöitä (mm kotona työskenteleviä naisia), paikallisia ja kansainvälisiä järjestöja sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä.


Creative Weaving Center kudontakeskus

Kansalaisjärjestö Together for Nepal on perustettu vuonna 2015 välittömästi maanjäristyksen jälkeen tukemaan ja nostamaan jaloilleen järistyksen uhreja. Sen alaisuudessa toimiva pieni Creative Weaving Center Kathmandussa kouluttaa ja työllistää maanjäristyksen uhreiksi jääneitä naisia käsityöläisammattiin. Kouluttajana toimii 27-vuotias nepalilainen nuori nainen ja keskus toivoo pystyvänsä laajentamaan toimintaansa ja tarjoamaan elintärkeää koulutusta yhä useammalle.

Tällä hetkellä Creative Weaving Centerille työskentelee 10 eri ikäistä sosiaalisesti ja taloudellisesti erittäin heikossa asemassa olevaa naista. Heille tämä ammattiin koulutus ja sen kautta työllistymisestä saatavat tulot ovat käytännössä ainoa mahdollisuus toimeentuloon ja perheen elättämiseen. Osa heistä työskentelee Creative Weaving Centerin tiloissa ja osa maanjäristyksen jäljiltä kauempana väliaikaisissa kodeissaan.

Naiset kutovat mm erilaisia huiveja ja peittoja laadukkaista luonnonmateriaaleista kuten puuvilla, bambu, banaanikuitu, kashmir ja villa. Lisäksi he valmistavat perinteistä nepalilaista dhakakangasta, josta voidaan ommella mm mitä upeimpia vaatteita. Babadumilla on kunnia olla heidän ensimmänen länsimainen asiakas.

Vierailimme Creative Weaving Centerissä jälleen elokuussa 2019. Suunnitelmissamme on käynnistää luonnonmateriaaleista valmistettujen torkkupeittojen tuotanto heti kun he saavat sähköiset kangaspuut. Samoin kehittelemme malleja, joilla voisimme saada upeat dhakakankaat käyttöön. Tällä hetkellä valikoimassamme on heiltä joogapeittoja ja kaulahuiveja.


Huopatuotteita valmistava Colours

Huopatuotteitamme valmistava yritys työllistää 18-65 vuotiaita kotiäitejä. Olemme tutustuneet tuotteiden valmistuksen eri vaiheisiin sekä mm työturvallisuuteen ja -olosuhteisiin.  Villan värjäys ja huovutus erilaisin perinteisin menetelmin sekä tuotteiden ompelu ja viimeistely on suurta tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa monivaiheista käsityötä. Voimme ylpeinä todeta Babadumin laadukkaiden huovutettujen tuotteiden valmistuvan iloisten naisten taitavissa käsissä.

Suunnittelemme mallit heidän kanssaan yhteistyössä ja uusimmat Leppistossut ovat viimekertaisen Nepalinmatkan yhteistyön tulosta!


Shakti Samuha

Shakti samuha on ensimmäinen ja ainoa maailmassa ihmiskaupan uhrien itsensä perustama ja hallinnoima järjestö. Sen on perustanut 15 vuonna 1996 Mumbain punaisten lyhtyjen alueelle suoritetussa poliisiratsiassa bordelleista vapautettua Nepalilaista tyttöä. Shakti samuha pyrkii vahvistamaan ihmiskaupan uhreiksi joutuneiden sekä riskiryhmään kuuluvien naisten ja tyttöjen sosiaalista asemaa mm tiedottamalla, kouluttamalla, antamalla oikeusapua ja järjestämällä kuntouttavaa toimintaa ja koulutusta. Heillä on Kathmandussa 3 turvakotia uhreille. Järjestö toimii ihmiskauppaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan yhteistyössä paikallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa. Perustajajäsen Sunita Danuwarille on myönnetty mm Aasian Nobelin rauhanpalkinto sekä lukuisia muita tunnustuksia työstä ihmiskauppaa vastaan.

Me Babadumin naiset koemme erityisen tärkeäksi tyttöjen ja naisten sosiaalisen aseman parantamisen. Uskomme tietoisuuden lisäämisen voimaan myös täällä omassa ympäristössämme sekä naisten väliseen globaaliin solidaarisuuteen. Vierailu Shakti samuhan tiloihin ja heidän toimintaansa tutustuminen oli varmasti yksi vaikuttavimmista ja pysäyttävimmistä tapahtumista edellisellä Nepalin reissullamme. Tiedämme tämän yhteistyön tuovan valikoimaamme oikeasti hyvää tekeviä ja tekijöitään voimaannuttavia tuotteita. Asiakkaidemme avulle pystymme näin tukemaan kaukaisia kanssasiskojamme ja tuomaan kipeästi kaivattuja varoja tärkeän ja merkityksellisen toiminnan ylläpitämiseen.

Shakti Samuha ompelee kierrätetyistä muovipulloista tehdystä kankaasta valmistetut Sarangi ostoskassit ja tekee meille myös “Toivon tähti” joulukoristeita, joiden tuotto menee lyhentämättömänä Happy Children home- orpokodin vuokra-avustukseen.


M.K.S Handicrafts

M.K.S Handicrafts on nuoren nepalilaisen pariskunnan vuonna 2006 perustama pieni käsityöyritys. He työllistävät 15 käsityöläistä joiden joukossa on mm opiskelijoita, ihmiskaupan uhreja ja kotoa käsin työskenteleviä äitejä. M.K.S Handicraftsilla on kaksi kauppaa Kathmandussa, mutta Babadumin tilausten merkitys on tälle pienelle yritykselle suuri. Yritys valmistaa käsityönä perinteisin menetelmin puisia nappeja, koriste- ja käyttöesineitä, erilaisia koruja, hattuja, laukkuja ja neulottuja asusteita. Babadum tutustui ja ihastui M.K.S Handicrafts laadukkaisiin tuotteisiin jo aiemmalla Nepalin reissulla, mutta nyt syksyllä yhteistyö syventyi. Koska haluamme tukea paikallista käsityötä ja pienyrittäjiä laajensimme tuotevalikoimaa mm lämpimillä villapipoilla ja luonnonmateriaaleista valmistetuilla kasseilla.


Days for Girls Dhading Nepal

Days for Girls on vuonna 2008 perustettu kansalaisjärjestö joka toimii kaikkiaan yli sadassa maassa ja vaikuttaa globaalisti yli miljoonaan tyttöön ja naiseen. Days for Girls on perustettu lisäämään kuukautistietoutta ja mahdollistamaan tyttöjen koulunkäyntiä myös kuukautisten aikana. Days for Girls auttaa konkreettisesti valmistamalla ja jakamalla ympäristöä säästäviä kuukautissuojia sisältäviä hygieniapaketteja tytöille ja naisille, jotta he voisivat kuukautistenkin aikana elää normaalia elämää.

Erityisen heikossa asemassa nepalilaisessa yhteiskunnassa ovat yksinhuoltajiksi päätyneet äidit. Perinteisesti naisten työskentelyä kodin ulkopuolella paheksutaan ja vanhat ajatusmallit elävät etenkin syrjäisillä maaseuduilla. Dhadingin alueella Nepalissa elää noin 9000 yksinhuoltajaperhettä. Days for Girls Dhading Nepal järjestö auttaa näitä äitejä ansaitsemaan kaivattuja lisätuloja; naiset valmistavat käsityönä kierrätetyistä nepalilaisista kurta-vaatteista ihastuttavan värikkäitä ja uniikkeja hiuspompuloita. Valikoimasta löytyy varmasti sopiva hyvää tekevä asuste piristämään jokaista tyyliä!


Sarangi social enterprice

Sarangi on Nepalissa toimiva nepalilais-australialainen voittoa tavoittelematon sosiaalinen yritysyhteistyö ja se toimii yhteistyössä yritysten ja järjestöjen kanssa tarjoten koulutusta ja työllistymismahdollisuuksia syrjäytyneille ja haavoittuville ihmisryhmille kuten alempiin kasteihin kuuluville, yksinhuoltajaäideille, leskille ja ihmiskaupan uhreille.

Olemme mukana Sarangin projektissa jossa kierrätetyistä muovipulloista valmistetaan kangasta (PET-polyester). Kankaalle painetaan perinteistä nepalilaista Mithila art- taidetta ja kankaasta valmistetaan kestäviä ostoskasseja vaihtoehtona muovikasseille. Kasseihin painettava design valmistetaan Relative Nepal järjestön toimesta. Tämä järjestö  kouluttaa ja työllistää naisia pyrkien säilyttämään perinteistä nepalilaista Mithila art- taidemuotoa. Sarangin ostoskassiprojekti tarjoaa ompelukoulutusta ja sen myötä työllistymismahdollisuuksia sekä Relative Nepal että Shakti Samuha järjestöille, joiden toimesta ostoskassit valmistetaan. Uutuutena ovat Australian Aboriginaalinaisten maalaukset Sarangiostoskasseissa ja tavoitteenamme onkin tuoda jatkossakin esiin vähemmstöryhmien naisten taidetta näissä ainutlaatuisissa kestokasseissa, joissa toteutuu  kolme Babadumille ensiarvoiden tärkeää asiaa: kierrätys, naisten voimaannuttaminen ja taide!OUTLET

Tutustu myös tarjoustuotteisiimme!